Mora Armatur

Viser 1–25 af 411 resultater

armatur Reservdele Brusearmatur Brusesæt Håndvaskarmatur INXX Køkkenarmatur Vandhaner X Collection

Mora Armatur blev grundlagt i 1927 af Frans Karl Mattsson og hans kone Anna Maria i landsbyen Östnor i nærheden af Mora.

Moras bønder havde det meget svært i det 18. århundrede. Jorden var tynd, og høsten var lille, hvilket tvang folk til at lede efter nye måder at tjene til livets ophold på. I landsbyen Östnor i Mora begyndte de at lave de nu berømte Mora-ure for at forsørge sig selv. Efter en normal arbejdsdag gik bønderne ind på deres værelser og begyndte at arbejde med overskudsvarerne. Dette lagde grunden til den håndværkstradition, som nu er landsbyens arv.

Læs mere

Klokkestøbning gav viden og erfaring i, hvordan man bearbejder messing. Hele landsbyen syntes at være ét stort urværksted, men i midten af 1800-tallet var produktionen næsten ophørt. Konkurrencen fra billige ure af lav kvalitet fra Tyskland og USA blev hård.

Östnor begyndte derefter at producere Sveriges første symaskiner, og efter 12 års produktion opdagede fabriksejerne, at de ikke kunne få en tilfredsstillende fortjeneste, da priserne på symaskiner faldt under den økonomiske nedtur.

Det næste forsøg på industrialisering i landsbyen blev gjort af landsbyboerne Finn Anders Andersson og Frost Matts Mattsson.

Finn Anders begyndte at lave knive, som i dag har et verdensmarked (Mora-kniven). Frost Matts Mattsson, som var støberiarbejder, støbte urhjul til urmagere fra midten af 1800-tallet samt sæder, seletøj og hestesko til sognets udstyr. I 1876 støbte han sin første vandhane, og den berømte Östnor-vandhaneproduktion begyndte.

Frost Mattsson døde i 1914, men hans sønner Anders og Karl havde allerede overtaget deres fars værksted (FM Mattsson). I 1926 lammede en strejke FM Mattsson i et år, og året efter startede Frost Karl sin egen fabrik, “Mora Armatur”.

Reservedele håndvaskarmaturer

Reservedele Mora MMIX 1-grebs

63 kr.656 kr.
-25%

Reservedele bruse- og kararmaturer

Reservedele Mora MMIX Brusearmatur

21 kr.785 kr.
-36%

Reservedele bruse- og kararmaturer

Reservedele til Mora Cera brusearmatur

41 kr.399 kr.

Reservedele bruse- og kararmaturer

Reservedele Moraterm

66 kr.526 kr.

Reservedele køkkenarmaturer

Reservedele Moratemp 1-grebsarmatur

37 kr.503 kr.

Badeværelseskroge & Håndklædekroge

Håndklædekrog 2-pak Mora INXX børstet messing

224 kr.
-14%
2 042 kr.

Øvrige tilbehør armaturer

Mora Armaturfedt 10g

272 kr.

Badeværelseskroge & Håndklædekroge

Håndklædekrog 2-pak Mora INXX Mat sort

219 kr.

Reservedele bruse- og kararmaturer

Reservedele Mora Lavena termostat

89 kr.392 kr.
-3%
-3%